Νεα-ανακοινωσεις

Έγκριση του Σχεδίου Δράσης της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Body: 

Η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κα Όλγα Γεροβασίλη, σε ομιλία της στο “Digital Economy Forum 2018” του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, με θεματική: «Ψηφιακή Ελλάδα-Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» ανακοίνωσε την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της «Εθνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την Απασχόληση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας την άμεση σύνδεση των ψηφιακών δεξιοτήτων με την αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, που αποτελούν κεντρική προτεραιότητα στην προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας της χώρας.
Οι Εθνικές Συμμαχίες λειτουργούν υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Νέας Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Δεξιότητες στην Ευρώπη (New Skills Agenda for Europe) και έχουν ως στόχο τη διάδοση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις ψηφιακές δεξιότητες σε εθνικό επίπεδο. Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον συντονισμό της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπέβαλε το σχέδιο δράσης της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» για το 2018, το οποίο και εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με την έγκριση αυτή η Ελλάδα γίνεται το 20ο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition στην Ευρώπη. Η χώρα μας θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την αρμόδια μονάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται χρηματοδότηση δράσεων ευρέος φάσματος.
Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προγραμματίζεται ήδη στην Περιφέρεια Ηπείρου η εναρκτήρια εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τόσο οι επιμέρους δράσεις, όσο και το πιλοτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Digital Opportunity Traineeships».

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.